IMG_2384

Seurakunta

Palvelija omalla paikkakunnallaan
Seurakunta pyrkii olemaan aktiivinen vaikuttaja oman paikkakuntansa parhaaksi pitämällä näkyvästi esillä evankeliumin ilosanomaa.

Tiedotamme avoimesti kaikesta toiminnastamme ja tilaisuuksiimme ovat tervetulleita kaikki ihmiset. Tietoa seurakunnasta ja sen tapahtumista julkaistaan paikallisessa ilmaisjakelulehdessä, näillä internetsivuilla sekä Fb-sivuillamme säännöllisesti.

Seurakuntaamme kuuluu paljon erilaisia ihmisiä ja toimintamme kotipaikkakuntamme hyväksi on vilkasta. Rukoilemme jatkuvasti paikkakuntamme ihmisten ja asioiden puolesta.

Seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta sisältää ohjelmaa kaikenikäisille ihmisille ja niihin on vapaa pääsy. 
Sunnuntaisin kokoonnumme yhteen kuulemaan Jumalan Sanan opetusta ja rakentumaan yhteisestä uskostamme klo 11 tai klo 16. Tilaisuuksien painotukset vaihtelevat mutta rukous, ylistys Jumalan sana ja Hänen rakkautensa kokeminen kuuluvat kaikkiin. Jokaisen tilaisuuden yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukouspalveluun (koronan vuoksi rajatusti). 

Rukousillat, eri painotuksin pidetään keskiviikkoisin klo 18. Tilaisuuksissa on käynyt uskovia yli seurakuntarajojen ja Jumala on vastannut ihmeellisellä tavalla moneen rukoukseen.

Nuortenillat ovat joka toinen perjantai klo 19. 
Kidsroom-pyhäkoulu on kerran kuukaudessa su tilaisuuden yhteydessä.

Kaiken kansan ruokailu on kaikille avoin kerran kuussa, torstaina klo 11-12 pidettävä kohtaamisen, pienen sana-alkupalan ja maistuvan ruokailun merkeissä oleva iloinen ruokailuhetki. Ruokailu on maksuton / vapaaehtoinen.
(Tauolla koronan vuoksi.)

Teemme musiikki-, hartaus- ja luentovierailuja kouluhin, laitoksiin ja palvelutaloihin. (Tauolla koronan vuoksi)
Koulutyötä toteutetaan yhteistyössä muiden Keski-Suomen helluntaiseurakuntien palkaaman työntekijän kanssa. 

Palvelija aina maan ääriin
Seurakuntamme tukee säännöllisesti lähetystyötä mm. Avainmedia ry:n ja Fida International ry:n kautta.

Lähetä esirukous

HELLUNTAISEURAKUNTIEN USKON PÄÄKOHDAT

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan Sana ja oppimme ainut perusta.

On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on Luoja.

Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti niin, että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Jeesuksen asettama kaste liittyy pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikallisseurakuntaan.

Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto – ja yhteysateria, jossa Hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen Hän tulee Kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.