tie jumalan luo

Suurin lahja
Raamattu todistaa, että iankaikkinen elämä on ilmainen lahja ihmiselle. Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 6: 23). Jo tuo kirjoitus osoittaa. että sitä ei voi hankkia eikä ansaita millään tavalla. On myös kirjoitettu: Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. (Ef. 2: 8 - 9). Me emme kykene ikuisesta elämästä mitään Jumalalle maksamaan. Se täytyy vain ottaa uskon kautta vastaan.

Mahdoton tehtävä
Mitä me edes voisimme Hänelle tarjota? Rahaa vai omaisuutta? Raamattu sanoo, että Herran on maa ja kaikki mitä siinä on (Ps. 24:1 ). Jos kaikki kerran kuuluu jo Hänelle, niin emme me voi antaa Hänelle mitään, joka ei olisi jo Hänen omaansa. Ajattelitko, ehkä hyviä tekoja, kuten suurin osa suomalaisista? Raamattu sanoo: Kaikki meidän vanhurskautemme oli niin kuin saastainen vaate Hänen edessään (Jes. 64:6). Siinä meni myös hyvät tekomme. Entä voisiko joku muu sinua auttaa? Ei voi, sillä on kirjoitettu: Kukaan ei voi veljeänsä lunastaa, eikä hänestä Herralle lunnaita maksaa (Ps. 49:8). Ei jää siis mitään muuta kuin Jumalan armo sinua kohtaan.

Miksi juuri sinä tarvitset pelastusta?
Koska Raamattu sanoo, että kaikki ihmiset ovat syntiä tehneet. (Room. 3: 23). Jokainen meistä eli kukaan ei jää tämän sanan ulkopuolelle. Tässä on Raamatun jae, jota kovinkaan ateisti ei voi kieltää. Kaikki me olemme syntiä tehneet. Mitä sinä luulet synnin olevan? Monesti me ajattelemme, että syntiä on vain ryöstöt, murhat, aviorikokset jne. mutta Raamattu osoittaa, että kaikki mikä ei miellytä Jumalaa, on meille syntiä.

On asioita, joita me teemme, vaikka ei pitäisi - kuten kiroilu, varastaminen, valehtelu...Ne ovat niitä tehtyjä syntejä. Sitten on asioita, joita me emme tee. Yksi tällainen asia on se, että me emme rakasta Jumalaa ja lähimmäisiämme, niin kuin meidän pitäisi. Tämä on laiminlyönnin synti. Jeesus myös opetti, että väärä ajatuskin voi olla synti. Tällaisia vääriä ajatuksia voivat olla katkeruus, viha, kiivastus, himo tai yksinkertaisesti anteeksiantamattomuus.

Jotta ymmärtäisit kuinka vakavasta asiasta on kysymys, niin kuvitellaan, että tekisit 3 syntiä päivässä. Eli olisit keskivertoa parempi ihminen, eikö niin? Jos sitten eläisit 70 - vuotiaaksi, sinulla olisi 70 000 rikosta tunnollasi joutuessasi Jumalan eteen. Ajattele mitä tapahtuisi rikolliselle oikeudessa, jolla on tällainen määrä rikoksia tunnollaan? Yksi ainoa rikos johtaa rangaistukseen maallisessa tuomioistuimessa. Synnin määrä on niin suuri, että ihminen ei voi mitenkään pelastaa itse itseään.

Mitä synti ihmiselle tekee?
Kalevi Lehtinen opetti, että synti ihmisen elämässä tekee saman kuin laittaisit vesilasiin lusikallisen myrkkyä. Voisitko sinä sekoituksen jälkeen juoda tuon vesilasin jättämällä vain lusikallisen nestettä kupin pohjalle? Et voisi, henkihän siinä menisi. Saman tekee yksikin synti ihmiselle. Se pilaa koko ihmisen.

Olisi sopimatonta tarjota Jumalalle elämää, jota ihmiset sanovat hyväksi, mutta joka kuitenkin olisi täynnä rikkomuksia ja erilaisia syntejä. Meidän olisi turha odottaa, että se kelpaa Jumalalle. Tiedätkö mitä Jumala vaatii ihmiseltä, joka yrittää pelastua hyvyytensä tai tekojensa kautta? Hän sanoo: Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän Taivaallinen Isänne on täydellinen. Jos me haluamme päästä taivaaseen omilla teoilla, meidän tulisi siis olla täydellisiä. Se on Jumalan meille pistämä raja. Mahdoton tehtävä.

Millainen Jumala on?
Jumalasta meidän tulisi ymmärtää kaksi eri puolta. Hän on armollinen - eikä siksi halua rangaista meitä. Ehkä ihanin ilmoitus Raamatussa Hänestä on se, että Jumala on Rakkaus (1. Joh. 4: 8b). Mutta sen lisäksi Hän on myös oikeudenmukainen ja siksi Hänen täytyy rangaista ihmisessä oleva synti. Raamatussa sanotaankin, että Hän ei jätä syyllistä rankaisematta (2. Moos. 34: 7 b).

Tässä meillä olisi nyt iso ongelma, mutta kiitos Jumalalle, Hän ratkaisi meidän ongelmamme Jeesuksessa Kristuksessa. Raamattu sanoo Jeesuksesta, että Hän oli Jumala ja ihminen samassa persoonassa. Tämä näkyy selkeästi, kun me katsomme mitä Johannes opettaa Jeesuksesta evankeliuminsa alussa. Hän käyttää tästä nimitystä Jumalan Sana (Joh. 1: 1, 14). Johannes sanoo:

Alussa oli Sana.
Sana oli Jumalan luona ja
Sana oli Jumala.
Sana tuli lihaksi ja
asui meidän keskellämme.
Me saimme katsella Hänen kirkkauttaan,
kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalleen antaa.
Hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Toisaalla Paavali sanoo:

Olkoon teilläkin sellainen mieli,
joka Kristuksella Jeesuksella oli.
Hänellä oli Jumalan muoto,
mutta Hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan
olla Jumalan vertainen
vaan luopui omastaan.
Hän otti orjan muodon
ja tuli ihmisten kaltaiseksi.
Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
Hän alensi itsensä
ja oli kuuliainen kuolemaan asti
ristinkuolemaan asti (Fil. 2: 5 - 8).

Jeesus kuoli ristillä ja nousi kuolleista maksaakseen meidän syntiemme velan ja lunastaakseen meille paikan taivaasta. Raamattu sanoo: Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan Hänen kannettavakseen (Jes. 53:6).

Ota tämä lahja uskolla vastaan
Oikea avain taivaaseen on pelastava usko. Mitä tämä pelastava usko sitten on ja kuinka sinä voit sen löytää? Monet ihmiset uskovat, että Jeesus oli historian henkilö. Eikä sitä voi kukaan kiistää, koska kirjoitettu historiakin todistaa sen. Monet uskovat, että Jeesus eli ja oli todellinen henkilö. Mutta tämä ei riitä, koska ei uskota, että Jeesus on tehnyt jotakin heidän puolestaan. Raamattu sanoo, että paholainenkin uskoo Jumalaan, mutta ei Hän varmasti tule taivaaseen pääsemään (Jaak. 2: 19).

Toiset ihmiset pitävät tilannekohtaista uskoa pelastavana. Luotetaan Jumalaan silloin, kun on hätä. Eikä siinä mitään väärää ole, sillä on kirjoitettu: Huuda minua avuksi hädän päivänä. Minä pelastan sinut ja sinä kunnioitat Minua (Ps. 50: 15). Sairauden kohdatessa rukoillaan, että voisi parantua. Rahapulassa pyydetään apua taivaasta jne. Se on ihan hyvä asia, mutta se on tilannekohtaista - ei pelastavaa uskoa. Ongelma tulee siinä, että kun apu on saatu, niin Jumala usein unohtuu.

Pelastava usko on yksinkertaisuudessaan luottamista Jeesukseen Kristukseen iankaikkisen elämän saamiseksi. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut. (Apt. 16: 31).

Miten uskoontulo sitten tapahtuu?
Ensimmäiseksi sinun tulee siirtää luottamus itsestäsi Jeesuksen varaan. Luota siihen, että Hän on kantanut sinun syntiesi rangaistuksen Golgatan ristillä.

Ota sitten Jeesus vastaan Vapahtajanasi. Hän sanoo Raamatussa: Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen ja me aterioimme yhdessä, Minä ja hän (Ilm. 3: 20).
Sinä yksin voit kävellä ovelle ja avata sen Hänelle. Kukaan muu ei voi sitä tehdä sinun puolestasi.

Ota sitten Jeesus Herranasi vastaan. Se tarkoittaa sitä, että luovutat koko elämäsi Jeesukselle. Et pidä itselläsi mitään, vaan annat kaiken Hänelle.

Viimeisenä on se meille ihmisille vaikein asia. Sinun tulee tehdä parannus synneistäsi. Eli luovut oikeudestasi tehdä syntiä ja alat elää Jeesukselle. Sinun ei tarvitse peljätä, ettet pysty siihen, koska Herra on antanut meille Toisen Puolustajan, Pyhän Hengen, joka auttaa sinua uudessa elämässä. Hän saa sinussa muutosta aikaan.

Jos haluat todella tätä - rukoile sydämestäsi seuraava rukous:
Kiitos, että saan tulla luoksesi juuri tällaisena. Tunnustan tehneeni syntiä sinua vastaan. Kiitos, että olet sovittanut syntini ja annat minulle kaiken anteeksi Poikasi Jeesuksen veren tähden. Tule nyt elämäni Herraksi ja uudestisynnytä minut elävään toivoon. Anna nyt voima ja viisaus jättää kaikki entinen ja elää sinulle. Amen.

Onneksi olkoon. Teit ratkaisun, joka huomioitiin Jumalan taivaassa. Sinusta on nyt tullut Jumalan lapsi.

Ala nyt elää Jeesukselle. Tässä on esitelty viisi tärkeää asiaa, jotka kaikki auttavat sinua kasvamaan hengellisesti:

Lue Raamattua.
Opettele rukoilemaan.
Etsi seurakunta, jossa voit Herraa palvella.
Etsiydy uskovien yhteyteen.
Ryhdy todistamaan muille siitä mitä Jeesus on sinulle tehnyt.

Lähteet: Evankeliointi Elämäntapana.