suurin kysymys

Evankeliumeissa kerrotaan mielenkiintoinen kertomus Jeesuksen ja fariseusten käymästä keskustelusta. Nämä aikansa uskonnolliset johtajat yrittivät saada Jeesuksen ansaan asettamalla tälle kysymyksen, johon ei voisi vastata oikein. Kysymys kuului: Onko luvallista antaa Keisarille veroa vai ei? Tuleeko meidän antaa vai ei?

Jeesus ei mennyt heidän asettamaansa ansaan, vaan Hän pyysi saada nähdä denarin rahan. Kun raha ojennettiin Hänelle, Hän näytti rahassa olevaa keisarin kuvaa ja kysyi: Kenen kuva ja päällekirjoitus tässä on? He vastasivat: Keisarin, jolloin Jeesus sanoi: Antakaa siis Keisarille mikä Keisarille kuuluu ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu.

Näillä sanoilla Jeesus osoitti, että Jumala ei ole kiinnostunut ihmisen omaisuudesta. Sillä kaikki mitä me omistamme, se kuuluu jo Hänelle. Raamattu sanoo: Herran on maa ja kaikki mitä siinä on. Jumala haluaa ihmiseltä jotain paljon enemmän. Meidät on luotu Jumalan kuviksi ja siksi Hän haluaa meidän sydämemme. Sananlaskujen kirjassa Hän sanoo: Anna Poikani, sydämesi Minulle ja olkoon Minun tieni sinun silmissäsi mieluisat. Me ihmiset kyllä antaisimme Hänelle kaiken muun, mutta emme omaa sydäntämme.

No, onko Jumalalla oikeutta pyytää sinun sydämesi, saatat ajatella. Muista, että Hän on maksanut sinusta kalleimman hinnan, joka voitiin maksaa lunastaakseen sydämesi itselleen. Sitä ei ole ostettu kullalla, eikä hopealla, vaan Jeesuksen Kristuksen kalliilla verellä. Se meistä, joka pitää vielä kiinni sydämestään, tekee vääryyttä Häntä kohtaan.

Mikä on palkka siitä, että luovutat sydämesi Hänelle? Apostolien teoissa sanotaan: Ja Jumala puhdisti heidän sydämensä uskolla ja tähän liittyy Jeesuksen lupaus Matteuksen evankeliumissa: Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan. Ei ole mitään niin suurta tässä maailmassa, kun saada syntinsä anteeksi ja tietää olevansa matkalla taivaaseen Jeesuksen luokse. Anna siis koko sydämesi Hänelle - Jeesukselle.

Mika Turunen