oletko uudestisyntynyt

Johanneksen evankeliumin 3. luvussa on tallennettuna erittäin voimakas keskustelu. Se on keskustelu, joka muutti kokonaan yhden ihmisen elämän. Siinä fariseus nimeltä Nikodeemus, tulee Jeesuksen luokse. Hän oli arvostettu opettaja sekä juutalainen hallitusmies. Hän oli nähnyt ne monet ihmeet ja tunnusteot, joita Jeesus oli tehnyt ja siksi hän hakeutui tämän luokse. Oli herännyt halu saada totuus selville ja sen tähden hän tuli keskellä yötä saadakseen rauhassa keskustella Mestarin kanssa.

Hän kysyi Jeesukselta, että millä tavalla ihminen voi päästä taivaan valtakuntaan. Jeesus vastasi hänelle: "totisesti, totisesti Minä sanon sinulle, jos ei ihminen uudestisynny, ei hän voi nähdä Jumalan valtakuntaa". Se oli Nikodeemukselle aivan outoa puhetta, eikä Hän käsittänyt sitä ollenkaan. Jeesus oikein korosti sanojansa: "Teidän täytyy uudestisyntyä". Se on siis täysin välttämätöntä ihmisen pelastuksen kannalta.

Nyt meidän on huomattava tämä Jeesuksen sanojen ehdottomuus. Valinnanvaraa ei ole: teidän täytyy uudestisyntyä. Mikään ulkonainen tieto, oppi tai hyvät teot eivät riitä. Eivät edes uskonnolliset suoritteet voi ihmistä pelastaa. Hänen täytyy uudestisyntyä!

Täytyy tulla sille paikalle, että ihmisestä tulee hengellisesti köyhä. Niin köyhä, että näkee oman syntisen tilansa, näkee Jumalan kirkkauden ja sen toivon, joka meille on annettu Jeesuksessa Kristuksessa.

Kun Jumala saa luoda uutta katuvassa ja syntinsä hylkäävässä ihmisessä, hänessä tapahtuu valtavia muutoksia. Jumalan Henki täyttää ihmisen sisäisen maailman ja hengellisen kuoleman tila vaihtuu Pyhän Hengen todistukseen siitä, että ihminen on siirtynyt kuolemasta elämään. Kaikki synnit ovat anteeksi annetut Golgatan sovitustyön tähden ja ihmisestä on tullut Jumalan lapsi. Hänestä on tullut armahdettu syntinen. Monet ihmettelevät suurta muutosta, joka ihmisessä tapahtuu. Hänestä tulee uusi luomus Kristuksessa. Raamattu sanoo, että kaikki entinen on kadonnut ja uusi on sijaan tullut. Tästä syystä ei alkoholisti tarvitse enää alkoholia jne.

Jos sinä et ole vielä tätä armoa kokenut, niin nämä Jeesuksen sanat kaikuvat sinulle hyvin voimakkaana: Sinunkin täytyy uudestisyntyä päästäksesi kerran perille Jumalan taivaaseen. Sen tähden käy nyt synteinesi Armahtajan eteen. Pyydä Hänen apuaan ja anna koko elämäsi Jeesuksen käsiin. Näin sinä saat levon rauhattomalle sielullesi ja omalletunnollesi, sillä Jeesuksen Kristuksen veri puhdistaa tänäänkin kaikesta synnistä.

Rukoile seuraava rukous:

Herra Jeesus, tulen sinun eteesi tunnustaen tehneeni syntiä. Minä tarvitsen Vapahtajaa ja pyydän sinua tulemaan elämäni Herraksi. Anna kaikki syntini anteeksi ja uudestisynnytä minut Jumalan lapseksi. Anna voima elää uutta elämää Sinussa. Amen.

Mika Turunen