lapsityö

PYHÄKOULU

Sunnuntaina 8.12. klo 11 "8. MINUUTTI" tilaisuuden aikana lapsille oli pyhäkoulu ja laulutreenit Joulumessua varten.

Tulevana vuonna 2020 aloitamme jos Herra suo... lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyön nk. perhetyön kautta.

Ilmoitamme em. sivuilla uusista tulevista tapahtumista ja toiminnoista joten seuraa sivustoja!

Alla olevassa tekstissä kerrotaan pyhäkoulusta millainen se on ollut ja mitä siellä voidaan tehdä.

Pyhäkoulu on aiemmin toiminut lähes jokaisena sunnuntaina päivätilaisuuden yhteydessä. Nyt pyhäkoulu starttaa ja pyhäkoulua pidetään ainakin su 8.12 . klo 11. Katsotaan myöhemmin miten toiminta tulee jatkumaan vuonna 2020 kunnes perhetyömme lähtee kunnolla käyntiin. Mutta joka sunnuntai pyhäkoulua ei vielä ole mahdollisuus pitää.

Ennen pyhäkoulua lapset osallistuvat seurakunnan kokouksen alkuosaan, jonka jälkeen he siirtyvät alakertaan omaan pyhäkoulutilaan, jossa on tilaa isommallekin joukolle.

Pyhäkoulun pääasiallinen tarkoitus on tehdä tutuksi lapsille raamatun asioita lapsille sopivalla tavalla. Lisäksi tavoite on oppia tuntemaan Jeesus vapahtajana ja Jumala rakastavana isänä.

Pyhäkoulussa tehdään kaikenlaisia kivoja asioita: laulettaan, kuunnellaan musikkia ja kerrotaan kertomuksia Jeesuksesta ja raamatusta. Välillä katsotaan raamattuaiheisia videoita, pelataan erilaisia pelejä, piirrerään ja askarrellaan. Usein toiminnan ohessa tarjotaan myös pientä välipalaa, jotta nälkä ei pääsisi yllättämään.

Pyhäkoulu on joka kerta omanlaisensa, sillä eri opettajat tuovat siihen kukin oman ilmeensä. Pyhäkoulussa ei noudateta mitään tiukkaa kaavaa, vaan tärkeintä on iloinen yhdessäolo.

Pyhäkoululaiset osallistuvat myös erilaisiin seurakunnan juhlatilaisuuksiin kuten joulujuhlaan esim. tänä vuonna 2019 Lasten lauluryhmänä Joulumessuun. Lasten ikäjakauma on alle kouluikäisistä ala-astelaisiin. Pienimmät saavat tulla aluksi vaikka vanhempansa kanssa "harjoittelemaan" pyhäkoulussa olemista.

LEIKKIHUONE

Rukoushuoneessa salin takaosassa on lapsille ja heidän vanhemmilleen oma leikkihuone, josta vanhemmat voivat seurata tilaisuuksia lastenhoidon lomassa.

JEESUS JA LAPSET
Lapset tuovat aina pirteää elämää seurakuntaan!
Jeesus itse antoi meille esimerkin miten meidän tulee suhtautua tai kohdata lapsia raamatunkohdassa Mark. 10:14
"Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."

Tervetuloa mukaan iloiseen toimintaan!